R. K. | 26. 7. 2022, 11:54 | Vir: STA

Pretresljivo: v roku dveh mesecev umrl še en zvezdnik filmske klasike Dobri fantje

Profimedia/fotomontaža

Najbolj si ga bomo zapomnili po filmskih vlogah mafijcev, a v resnici je bil umetniška duša. Oboževal je poezijo, slikanje in opero.

V ponedeljek je umrl igralec, operni pevec, poslovnež in pisatelj Paul Sorvino, znan po vlogah mafijcev, med drugim v filmu Dobri možje, nastopal pa je tudi v televizijskih nadaljevankah, kot je Zakon in red, kjer je bil na strani zakona. Njegov publicist Roger Neal je sporočil, da je 83-letnik umrl v bolnišnici na Floridi naravne smrti.

Profimedia

Paul Sorvino je že drugi igralec iz mafijske klasike Dobri fantje, ki je umrl v roku zadnjih dveh mesecev. 26. maja je namreč preminil tudi Ray Liotta, ki je v filmu igral glavno vlogo.

Filmska igralca sta postala tudi dva od njegovih otrok

S prvo ženo Lorraine Davis je imel Sorvino tri otroke, od katerih sta dva postala znana igralca - Mira in Michael Sorvino. Poročil se je trikrat, ob smrti v Jacksonvillu na Floridi pa mu je stala ob strani tretja žena Dee Dee Benkie.

Rodil se je aprila 1939 v newyorškem Brooklynu. Bogato kariero je začel leta 1964 na Broadwayu v glasbeni gledališki predstavi Bajour, šest let kasneje pa je nastopil v prvem filmu Kje je Poppa?

Profimedia

Najbolj smo si ga zapomnili po vlogah mafijcev

Njegov seznam filmskih nastopov je dolg. Med drugim je v filmu Nixon igral Henryja Kissingerja, igral je tudi v filmih Dick Tracy in Rocketeer. Najbolj znan je verjetno po vlogi mafijca Paula Cicera v filmu Dobri možje.

Čeprav se je zavedal, da bo šel v zgodovino kot igralec gangsterjev, pa so bile njegove resnične strasti poezija, slikanje in opera.

Profimedia

Njegova hči je bila med žrtvami Harveyja Weinsteina

"Umrl je moj oče, veliki Paul Sorvino. Bil je najbolj čudovit oče. Zelo ga imam rada in oči, pošiljam ti ljubezen med zvezde, ko se dvigaš proti njim," je sporočila njegova hči, igralka Mira Sorvino.

Ko je izvedel, da je bila njegova hči med domnevnimi žrtvami neslavnega producenta Harveyja Weinsteina, je izjavil, da če bi to vedel takrat, ko se je dogajalo, bi bil Harvey v invalidskem vozičku.

Profimedia

Bil je visoke postave, kar za igralce ni običajno

Paul Sorvino je bil visok skoraj dva metra, kar je za igralce nenavadno, še posebej ko igrajo z majhnimi, kot je bil Al Pacino v njunem prvem skupnem filmu Panika v parku mamil leta 1971.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.