E. Č. | 22. 2. 2024, 10:13

Radi nakupujete v Avstriji? Pozor, priljubljeno trgovino z nizkimi cenami zapirajo

Profimedia

Številni Slovenci sila radi nakupujejo v Avstriji. Toda trgovine tega trgovca boste v prihodnje zaman iskali.

Kar se je pred več kot dvajsetimi leti na Poljskem začelo precej potiho, je do danes postalo zgodba o uspehu. Trgovine diskontnega trgovca, ki nosi ime Pepco, so danes prisotne v več kot desetih evropskih državah. Toda od ene se Pepco zdaj poslavlja. Kot so sporočili, bo Pepco zapustil Avstrijo, kamor je vstopil leta 2021.

Profimedia

Pepco je imel v Avstriji odprtih 73 od svojih skupno 4832 trgovin (številne so tudi v Sloveniji), zdaj pa bo vse zaprl in se poslovil od naše severne sosede.

Morda vas zanima tudi

"Skupina je sklenila, da bo prenehala poslovati v Avstriji, saj ne pričakuje, da bo avstrijski trg dosegel ustrezno raven donosa," so sporočili iz Pepca. Dodali so, da bo slovo od Avstrije izboljšalo denarni tok celotne skupine in osnovno raven dobička za leto 2024. "Prav tako se bomo lažje osredotočili na druge trge, na katerih lahko ustvarimo višje donose," so dodali.

Pri Pepcu so prav tako poudarili, da odločitev ne vpliva na njihovo obstoječo strategijo rasti v zahodni Evropi ali poslovanje v drugih državah. Da bi se torej Pepco poslovil od Slovenije, ne gre pričakovati ...

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol