B.A. | 14. 3. 2023, 06:00

Primerjal je ceno toaletnega zvitka in celo preštel lističe: kar je ugotovil, bo tudi vas razjezilo

Profimedia

Cene osnovnih življenjskih potrebščin postajajo vse dražje, kar je dokazal tudi hrvaški predsednik županijske skupščine Primorsko-goranske županije. Poglejte, kaj je ugotovil v primerjavi cen med dvema državama. 

Predsednik županijske skupščine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić je na Facebooku objavil zanimivo primerjavo, s katero je želel opozoriti na razlike, ki se dogajajo med sosednjima državama, Hrvaško in Italijo, v primerjavi med cenami in količinami toaletnega papirja. "Kako nas želijo okrasti," je zapisal v začetku objave.

Bobo

Toaletni papir v Italiji in na Hrvaškem, kakšna je razlika? 

Boras Mandić je poudaril, da so cene skoraj enake in da se razlikujejo le malenkostno, a da je to le na prvi pogled. Odločil se je, da ju stehta in prešteje lističe v enem zvitku. "Rolica italijanskega papirja je veliko bolj kompaktna in tehta 147 gramov, medtem ko hrvaška rola tehta le 69 gramov! Več kot dvakrat toliko,"  je zapisal v objavi. Za obe pakiranji bi odštel 4 evre. 

Tudi štetje lističev je dokazalo konkretno razliko. Medtem ko je imel zvitek papirja, kupljen na Hrvaškem, 120 lističev, je imela italijanski kar 352 lističev. Sklenil je, da Hrvati za papir plačajo trikrat več. 

"Dobro bi bilo, če bi se naše regulatorne agencije in združenja za varstvo potrošnikov ukvarjali s to temo," je zapisal v zaključku in dodal: "Medtem ko imamo v naših trgovinah tako enormne cene hrane in gospodinjskih artiklov, bi bilo lepo, če bi vsaj vedeli, kaj točno dobimo za ta denar. In seveda kakšne kakovosti," je končal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol