A. B. | 9. 10. 2022, 14:24

Princ Harry je po besedah kraljevega biografa ob Meghan Markle našel "izhod v sili"

Twitter/Vlora news

Njegovo otroštvo je bilo zaznamovano s smrtjo matere princese Diane, nič manj nesrečen pa že pred smrtjo ni bil zakon njegovih staršev. Kaj je o tem povedal strokovnjak?

Princ Harry se "oklepa" žene Meghan Markle "kot človek v stiski," je ekskluzivno za spletni portal Page Six povedal kraljevi biograf Tom Bower. Avtor knjige Revenge: Meghan, Harry, and the War Between the Windsors (v prevodu: Maščevanje: Meghan, Harry in vojna med Windsorji) prav tako trdi, da je zaradi izgube matere princese Diane v otroštvu zato svojo oporo našel prav ob svoji partnerki. 

Močne trditve avtorja

V knjigi Bowerja lahko preberemo, da po avtorjevem strokovnem mnenju vojvodinja Markle "zadovoljuje vsem potrebam princa Harryja, ki jih druge ženske v njegovem življenju ne bi mogle izpolniti," ob tem pa dodaja, da je zaradi tragične izgube v otroštvu izjemno "ranjena oseba". 

"Psihično je ranjen zaradi materine smrti in očetovega ravnanja z materjo pa tudi z odnosom, ki ga je kraljeva družina imela do njega kot otroka," trdi. 

Življenje princa je bilo tako že od 12. leta zaznamovano s smrtjo ene sicer najbolj oboževanih oseb na svetu, hkrati pa je na njegovo nesrečo vplival tudi zakon s kraljem Karlom lll., ki se danes v javnosti pojavlja skupaj s kraljico soprogo Camillo. Ta je imela tudi velik vpliv na njegov nesrečen zakon s princeso Diano. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry & Meghan Markle (@sussexroyal_hm)

O svojih travmah je spregovoril tudi sam 

Princ Harry je sicer v javnosti že spregovoril o svojih travmah v otroštvu in očeta v podcastu Daxa Sheparda leta 2021 in ga okrivil, da mu je povzročil "bolečino in trpljenje." A o tem naj Marklova pred njunim skupnim življenjem naj ne bi vedela veliko, čeprav Bower v svoji knjigi trdi obratno: "Njena genialnost je bila v tem, da je, preden ga je sploh srečala, skrbno raziskala njegovo življenje. Kot inteligentna ženska z veliko izkušnjami je natančno vedela, katere 'gumbe' mora pritisniti," trdi za spletni medij Page Six.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry & Meghan Markle (@sussexroyal_hm)

Bower poudarja, da je bil Harry nesrečen že kot član kraljeve družine, Markle pa mu je ponudila "izhod v sili". 

Januarja 2020 sta oba dstopila od svojih kraljevih kraljevim dolžnosti – manj kot dve leti po poroki maja 2018.

Bower pravtako verjame, da sta bila nedavna smrt in pogreb kraljice Elizabete II. še posebej težka za oddaljeno kraljevo družino. Princu Harryju je bilo namreč prepovedano nositi vojaško uniformo, salutirati babičini krsti, ob tem tudi ni bil povabljen na sprejem pred pogrebom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord