A. B. | 8. 10. 2022, 16:05

Tako humorno si je podjetje privoščilo novega kralja Karla lll.: oglas, ki vas bo iz srca nasmejal

Twitter/King Charles lll.

Podjetje iz Zagreba se je v procesu iskanja novih sodelavcev odločilo pošaliti na račun novega prestolonaslednika. 

Zagrebško podjetje, ki se ukvarja s svetovanjem na področju informacijske tehnologij, Pontis Techology, je nasmejalo vse, ki so lahko v mestu videli njihove oglasne plakate, s katerimi iščejo nove sodelavce.

Pri tem so si humorno privoščili kralja Karla lll. in mnoge iz srca nasmejali. 

Humoren oglas 

Novi prestolonaslednik se je z leti vzpenjal po lestvici nazivov. Pred kronanjem pokojne monarhinje, kraljice Elizabete ll., je nosil naziv princ Charles Edinburški, po letu 1952 je bil imenovan v vojvodo Cornwallskega, v zadnjem napredovanju leta 1958 pa je postal princ Walesa. Kmalu bo okronan za novega kralja, kar je podjetje izkoristilo in se na njegov račun nekoliko pošalilo. 

Na plakatih, izobešenih po hrvaški prestolnici, lahko preberemo: "Napredujte hitreje. Iščemo ambiciozne razvijalce na področju informacijskih tehnologij." Na Facebooku je podjetje dodalo, da je Karel lll. na novo zaposlitev čakal 70 let, a vsem, ki bi si želeli delati pri njih, ne bo treba čakati tako dolgo. 

Kdaj bo okronan za novega kralja?

Slab mesec po smrti kraljice Elizabete II. so v javnost pricurljale prve informacije o kronanju naslednika. Novo poglavje angleške monarhije se bo predvidoma odvilo 3. junija prihodnje leto.

Kot je napovedano, bo tudi kronanje Karla III. potekalo v londonski Westminstrski opatiji, a bo skromnejše, kot leta 1953, ko je bila okronana Elizabeta II. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cornelia❤️ (@iviaggidicornelia)

Gre za več let skrbno načrtovano misijo, ki so jo poimenovali Operacija zlata krogla (Operation Golden Orb). Ta bo po informacijah angleških medijev krajša, cenejša in v celotnem obsegu precej manj razkošna, kot je bila kraljičina.


Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec