18. 1. 2024, 15:19 | Vir: STA

Princ William na obisku pri ženi, ki je že tretji dan v bolnišnici. Znano je le ...

Profimedia/fotomontaža

Na Otoku so vse uči uprte v zdravstveno stanje princese Catherine, ki je prestala zahtevnejšo operacijo.

Britanska princesa po operaciji dobro okreva, navedbe kraljevih virov povzema britanski BBC. Zdravi se v zasebni bolnišnici London Clinic, kjer je preživela drugo noč. Skupno naj bi tam ostala od deset do 14 dni. Danes jo je tam obiskal njen soprog, princ William, ki so ga kamere ujele, ko je sredi dneva za volanom avtomobila zapuščal poslopje. William je obenem preložil v kratkem predvidene javne obveznosti, da bi lahko stal ženi ob strani.

Ne gre za rakavo obelenje

Kensingtonska palača je v sredo popoldne sporočila, da je princesa prestala abdominalno operacijo. Znano je le, da ne gre za rakavo obolenje, poseg pa je bil načrtovan vnaprej. Glede na to, da bo v bolnišnici preživela dlje časa, nato pa še več mesecev okrevala, naj bi šlo za dokaj resno stanje. K opravljanju dolžnosti se bo po pričakovanjih vrnila po veliki noči.

Profimedia/fotomontaža

V javnosti se je sicer 42-letna princesa nazadnje pojavila za božič, ko je po nizu obveznosti, vključno s televizijskim prenosom koncerta božičnih pesmi v Westminstrski opatiji, delovala zdrava.

Odkritost palače je nekaj novega

Palača naj ne bi redno objavljala novosti v zvezi z njenim stanjem, kar pa ne zmanjša zanimanja medijev. Pred stavbo bolnišnice, v kateri sta se v preteklosti med drugim zdravila tudi princ Philip in sestra kraljice Elizabete II., Margareta, so se tako že utaborili številni fotografi in snemalne ekipe, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Med božičnimi prazniki je bila princesa Catherine videti zelo nasmejana.

Med božičnimi prazniki je bila princesa Catherine videti zelo nasmejana.

Profimedia

Novici o operaciji princese je sicer v sredo sledila še vest, da bo imel kralj Karel III. poseg zaradi povečane prostate. Tako količina informacij o stanju princese kot pripravljenost 75-letnega kralja, da javno obelodani svoje zdravstvene težave, po poročanju BBC kaže na višjo raven odkritosti kraljeve palače v primerjavi s preteklimi leti, ko je bilo o zdravstvenem stanju članov družine znanega le malo.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol