Uredništvo | 17. 1. 2024, 16:11

Princesa Catherine v bolnišnici: bila je operirana, njeno okrevanje bo dolgotrajno (o bolezni ni veliko podatkov)

Profimedia

Valižanska princesa je izrazila željo, da njeni osebni zdravstveni podatki ostanejo zasebni.

Valižansko princeso Catherine so v torek sprejeli v bolnišnico, kamor je bila napotena zaradi načrtovane abdominalne operacije, ki jo je že uspešno prestala. Na londonski kliniki bo ostala nadaljnjih 10 do 14 dni, po odpustitvi iz bolnišnice pa se bo odpravila domov v Windsor, kjer bo nadaljevala z okrevanjem. K svojim javnim dolžnostim pa se bo vrnila šele po veliki noči, so predstavniki kraljeve družine zapisali v sporočilu za javnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Princesa želi ohraniti zasebnost

Kaj točno je bil razlog operacije, ni znano, saj je princesa v sporočilu za javnost izrazila željo, da njeni osebni zdravsteni podatki ostanejo zasebni, saj želi "svojim otrokom ohraniti čim več normalnosti". Abdominalna kirurgija je sicer področje, ki se ukvarja z zdravljenjem bolezni trebušne stene in trebušnih organov. Kensingtonska palača bo novostih glede princesinega zdravstvenega stanja posredovala šele, ko bodo na voljo nove pomembne informacije, so zapisali v izjavi.

Dejali so še, da se želi princesa opravičiti, ker je morala preložiti svoje prihajajoče obveznosti in da se že veseli vrnitve k preloženim dolžnostim. Glede na do, da se ne bo vrnila pred veliko nočjo, je jasno, da bo njeno okrevanje trajalo več mesecev.

Profimedia

V bolnišnico tudi Karel III.

Naslednji teden zaradi povečane prostate na zdravljenje v bolnišnico odhaja tudi kralj Karel III., zaradi česar bo tudi on moral preložiti vse svoje javne nastope, so sporočili iz Buckinghamske palače. "Stanje njegovega veličanstva je benigno in prihodnji teden mu bodo v bolnišnici opravili korektivni poseg. Kraljeve javne obveznosti bodo prestavljene za kratko obdobje okrevanja," so zapisali v sporočilu za javnost.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol