A. B. | 4. 7. 2022, 16:35

Priznana blagovna znamka vendarle ne bo zaprla svojih vrat? Njihova pojasnila vas bodo gotovo razveselila

Profimedia

Veriga modnih oblačil se je v času koronakrize soočala s finančno stisko, zaradi katere so se pojavile govorice o tem, da naj bi svoja vrata za zmeraj zaprla. S spremembami, h katerim so stremeli, so vendarle uspeli nekaj stvari temeljito spremeniti. Bomo še lahko kupovali v njihovih trgovinah? Preverite.

Blagovna znamka Orsay, katere oblačila so primarno namenjena ženski modi, se ne umika iz Slovenije, kar so za N1 neuradno potrdili na sedežu podjetja v Nemčiji. 

Poslovila se je spletna trgovina. Blagovna znamka ima novega lastnika, ameriško investicijsko družbo Gordon Brothers, pojasnjujejo na N1. 

Informacije je potrdila tudi direktorica in upravljalka trgovin po Sloveniji

Urša Kaučič, direktorica podjetja Ordislo, ki upravlja trgovine Orsay po Sloveniji, je za N1 potrdila, da je s 1. julijem poslovanje trgovin prešlo na franšizni sistem pod okriljem ameriške investicijske družbe, ki je nova lastnica blagovne znamke.

Profimedia

"Lastnik blagovne znamke ni več Orsay Gmbh, ki je v stečaju, ampak ameriški Gordon Brothers. Ordislo pa še naprej prodaja oblačila pod znamko Orsay, a pod pogoji novega lastnika," je pojasnila Kaučičeva in dodala, da gre pri tem predvsem za videz in urejenost trgovin, izložb in kako se bo znamka pri nas oglaševala.

Trgovine bodo nemoteno delovale tudi na Hrvaškem, je zagotovila.

Spletnega poslovanja se več ne bodo posluževali 

Po besedah Kaučič se poslovanje v Sloveniji nadaljuje nemoteno, trgovine ostajajo na istih lokacijah, a trenutno ne izdajajo darilnih bonov, kartice zvestobe niso več aktivne, kdaj bodo tovrstne ugodnosti znova v veljavi, trenutno še ni znano. "Mogoče se bo to spremenilo v roku leta dni, a tega ne vem," je dodala.

Profimedia

Spletna trgovina Orsay se je dokončno poslovila, od preteklega petka oblačila pod omenjeno blagovno znamko najdete le še na platformi Aboutyou. "Tako so se odločili lastniki Gordon Brothers," je pojasnila prehod na drugo platformo.

Sodelovanje s Sportino se nadaljuje 

Oblačila omenjene blagovne znamke bodo še naprej prodajali v trgovinah Sportina, so za N1 potrdili v Sportini group. "Z veseljem bomo spremljali prodajno strategijo novih lastnikov blagovne znamke Orsay in na osnovi slednjega sprejeli strateške odločitve glede nadaljnjega sodelovanja," so med drugim zapisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord