R.S. | 31. 7. 2022, 09:30 | Vir: STA

Res nima sreče! Joe Biden se vrača v samoizolacijo

Profimedia

Najstarejši predsednik ZDA vseh časov je spet obtičal doma, načrti pa so mu splavali po vodi. 

Ameriški predsednik Joe Biden je bil na testiranju na okužbo z novim koronavirusom v soboto znova pozitiven, zato se vrača v samoizolacijo in na delo od doma ter je odpovedal dve načrtovani potovanji.

Predsednik se sicer, kot so sporočili iz Bele hiše, počuti "povsem dobro" in nima simptomov covida-19.

Profimedia

79-letni Biden je bil na testiranju najprej pozitiven 21. julija, nato pa je bil minuli teden na dveh testih negativen in je zato po slabem tednu dni končal samoizolacijo. Biden, ki je bil štirikrat cepljen proti covidu-19, je imel le blage simptome bolezni. Pet dni je tudi jemal protivirusno zdravilo paxlovid.

Tako predsednik sam na Twitterju kot tudi njegov zdravnik Kevin O'Connor sta v soboto pojasnila, da je ponovitev okužbe možna in se dogaja pri "majhni manjšini" okuženih. O'Connor je še dodal, da je bil Biden pred soboto štiri dni negativen ter da ga zdaj ne mislijo znova zdraviti, saj nima nobenih simptomov.

Zdravnik je sicer že pred tem sporočil, da bodo Bidna kljub negativnim testom še naprej redno testirali, saj se lahko pri majhnem odstotku bolnikov, ki prejemajo paxlovid, okužba v smislu pozitivnega testa vrne.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.