30. 10. 2023, 14:28 | Vir: STA

Ukrajina z raketami in droni napadla ruski polotok Krim

Profimedia

Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah danes izvedla uspešen napad z raketami in brezpilotnimi letalniki na ruski sistem zračne obrambe na zasedenem polotoku Krim. Ruski uradni kanali trdijo, da so dva napada uspešno odbili. Ruska vojska medtem nadaljuje z napadi na ukrajinskem ozemlju, o obstreljevanju pa spet poročajo tudi iz ruskega Belgoroda.

"V noči na 30. oktober so ukrajinske oborožene sile napadle strateško poslopje zračne obrambe na zahodni obali začasno zasedenega Krima," je prek Telegrama sporočila ukrajinska vojska, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ruski uradni kanali tega napada niso formalni potrdili, je pa o nočnih aktivnostih zračne obrambe nad Sevastopolom poročal Mihail Razvožajev, ruski guverner največjega mesta, ki se nahaja na skrajnem jugu polotoka. Rusko obrambno ministrstvo v Moskvi ni navedlo podatkov o nočnih napadih, je pa sporočilo, da so pri Krimu ob 13. uri po lokalnem času uspešno prestregli osem manevrirnih raket britanske izdelave.

Napadi na Ukrajino se nadaljujejo.

Napadi na Ukrajino se nadaljujejo.

Profimedia

Rusija nadaljuje z napadi na Ukrajino

Kot navajajo lokalni ukrajinski uradniki, Rusija medtem nadaljuje z napadi na ukrajinsko ozemlje, od koder danes poročajo o poškodovanih v regijah Herson in Odesa. Guverner ruskega Belgoroda Vjačeslav Gladkov po drugi strani trdi, da so ukrajinske sile v zadnjih 24 urah 40-krat ciljale to obmejno regijo, na svoji spletnih strani navaja ruska tiskovna agencija Tass.

Od začetka ukrajinske protiofenzive junija letos so se okrepili napadi domnevno ukrajinskih brezpilotnih letalnikov in raket na ozemlje enostransko priključenega Krima in Rusije, vključno z Moskvo. Poleti naj bi ukrajinske sile uspešno izvedle tudi posebno operacijo po kratkotrajnem izkrcanju na Krimu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord