K. Ž. | 5. 3. 2024, 12:00

Izjemno skrb vzbujajoče: Medvedjev predstavil nov zemljevid Rusije

Omrežje X/Posnetek zaslona

Medvedjev je med javnim govorom predstavil zemljevid Rusije.

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je v javnem govoru Ukrajino označil za del Rusije. "ZSSR ni mogoče oživeti, toda zgodovinski deli Rusije so morajo vrniti," je dejal podpredsednik Sveta za nacionalno varnost.

"Kot je nekoč dejal nekdanji voditelj Ukrajine, Ukrajina ni Rusija. Ta koncept mora enkrat za vselej izginiti. Ukrajina je nedvomno Rusija," je še izrekel Medvedjev.

Med svojim govorom je tudi razgrnil zemljevid, na katerem skoraj ni več Ukrajine. Od države je ostala le še regija okoli prestolnice Kijev. Veliki deli so tako označeni kot del Rusije, nekatere ukrajinske regije na zahodu pa na zemljevidu pripadajo Poljski in Romuniji, poroča portal oe24.

Profimedia

Medvedjev je odnose med Rusijo in ZDA označil za izjemno slabe. Po njegovem mnenju so napetosti hujše kot med kubansko krizo leta 1962. Tesni zaupnik ruskega predsednika Vladimirja Putina je izrazil mnenje, da ameriške specialne enote in vojaški svetovalci vodijo vojno proti Rusiji. Rusija bo "pokazala nadzor, a ne bo pozabila".

"Mirovni pogovori s sedanjo ukrajinsko vlado niso mogoči. Vojaška operacija se bo nadaljevala, dokler se druga stran ne preda," je še dejal Medvedjev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord