J. B./STA | 21. 7. 2023, 13:17

Saj ni res, pa je: otrok se je opekel v McDonald'su, družina dobila 720.000 evrov odškodnine!

Profimedia

Začelo se je z nedolžnim obiskom restavracije, končalo pa z zajetnim prilivom na bančni račun.

Družina s Floride je verigo restavracij s hitro prehrano McDonald's tožila zaradi opeklin, ki jih je leta 2019 utrpela takrat štiriletna članica družine, potem ko ji je v naročje padel prevroč piščančji kroket oziroma t. i. McNugget.

Porota sodišča je družini prisodila 800.000 dolarjev (720.000 evrov) odškodnine, saj na embalaži kroketov ni bilo opozorilnih oznak.

Družina je zahtevala kar 13,5 milijonov evrov odškodnine, potem ko se je Olivia Caraballo v McDonald'su v Tamaracu pri Miamiju opekla s piščančjim kroketom iz Happy Meala, ki ji je padel v naročje.

Zanje je bil zgolj nesrečen slučaj

"Vedno, ko gre za poškodovanega otroka, želite v njegovem imenu več," je dejal odvetnik družine John Fischer, a dodal, da razsodbo porote spoštujejo.

Profimedia

V tožbi sta Olivijina starša trdila, da je njuna hčerka utrpela opekline druge stopnje in da je njeno stegno ostalo "iznakaženo in zabrazgotinjeno". Korporacija McDonald's in lastnik franšize, podjetje Upchurch Foods, Inc., sta krivdo zanikala in se branila, da je šlo za "nesrečen slučaj".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol