10. 5. 2022, 13:54

Še ena sumljiva smrt ruskega oligarha: samomor ali umor?

Twitter/Visegrad 24

Ruskega oligarha so našli v sobi, ki so jo uporabljali za vudu rituale. 

Nekdanjega direktorja ruske naftne družbe Lukoil Aleksandra Subotina so 8. maja našli mrtvega v mestu blizu Moskve. Vzrok smrti naj bi bila možganska kap.

Lastnik posesti, kjer so našli truplo poslovneža, je Aleksej Pindžurin, znan tudi kot "šaman Magua". Nekdanji direktor Lukoila je menda večkrat obiskal šamana, da bi izkoristil njegove netradicionalne načine zdravljenja.

Pindžurin pravi, da je poslovnež "prišel k njemu v stanju hude zastrupitve z alkoholom in drogami". Subotinovo truplo so našli v sobi, ki jo "uporabljajo za jamajške vudu rituale".

Aleksander Subotin je nekdanji član uprave Trgovske hiše Lukoil in lastnik Nova Transport Company ter je brat Valerija Subotina, nekdanjega podpredsednika za dobavo in prodajo nafte v Lukoilu.

Odzval se je tudi splet: "Najvišji uradniki in poslovneži v Rusiji še naprej umirajo na skrivnosten način. Danes je v Mitiščih umrl upravnik Lukoila, milijarder Subotin."

Mnogi vplivni Rusi so se poslovili od življenja

To je le še ena novica o smrti ruskega poslovneža. Od začetka leta 2022 so mrtve našli številne zaposlene v plinskih družbah Novatek in Gazprom. V vseh primerih so preiskovalci sumili samomor.

Pred tem so v Rusiji našli mrtve še druge vodstvene delavce, med njimi vodjo transporta Gazprom Investa Leonida Šulmana in Aleksandra Tuljakova, namestnika generalnega direktorja Gazpromovega centra za korporativno varnost.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol