23. 4. 2022, 17:53

Še enega ruskega oligarha z družino našli mrtvega – gre za enak MOTIV?

Profimedia

Nihče od njiju ni bil na seznamu sankcioniranih ruskih mogotcev, ki so jih po invaziji na Ukrajino uvedle številne zahodne države.

V razmaku le 24-ih ur so v dveh prestižnih rezidencah v Rusiji in Španiji odkrili trupla dveh uglednih ruskih oligarhov, poslovnih mogotcev, ki sta povezana tudi z ruskim plinom, ter njunih družin. Pojavlja se več teorij, kaj se je zgodilo, poglavitna pa je, da sta ruska milijarderja najprej ubila svoji družini ter nato storila samomor, navaja portal 24ur.

Kot smo že poročali, so v Moskvi odkrili mrtvega Vladislava Avajeva, nekdanjega podpredsednika ruske zasebne banke Gazprombank, in njegovo družino. Preiskovalci predvidevajo, da je Avajev najprej ustrelil svojo ženo in hčer, nato pa naj bi sodil še sebi.

Dan za tem so v Španiji odkrili še enega mrtvega ruskega oligarha Sergeja Protosenjo, nekdanjega podpredsednika in glavnega računovodjo plinskega podjetja Novatek, ki je tesno povezano z banko Gazprombank. Njegova žena in hči sta bili zabodeni, sam pa naj bi storil samomor z obešanjem. V njegovi bližini so preiskovalci odkrili krvav nož in sekiro.

Protosenja je z ženo in hčerko preživljal velikonočne praznike v najeti luksuzni vili v obalnem mestu Lloret de Mar, njihova trupla pa so odkrili po tem, ko je Sergejev sin opozoril, da se mu družinski člani ne javljajo na telefon.

Tako ruska kot katalonska policija identitet žrtev nista izdali, predvidevajo pa, da sta oligarha v obeh primerih najprej sodila družini, nato še sebi. Vendar pa Protosenja za seboj ni pustil sporočila, ki je v primeru samomorov pogost, prav tako na njegovem telesu niso odkrili madežev krvi, zato ne izključujejo možnosti, da je šlo za naročen umor.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ