8. 7. 2022, 15:38

Se odpravljate na Hrvaško? Nujno morate prebrati, kaj vas tam čaka

Profimedia

Za nekatera območja so Hrvati že prižgali rdeči alarm, mi pa vam svetujemo, da si pred odhodom pogledate njihova opozorila. 

Številni Slovenci se med poletjem odpravijo na oddih na Hrvaško. Ta konec tedna pa lahko vaše potovanje otežijo vremenske razmere zaradi močne burje

Profimedia

Trajekt na Pag dopoldne ni vozil, še vedno so prekinjene katamaranske linije med Reko, Malim Lošinjem, Cresom in Rabom. Avtocesta proti Splitu pri tunelu Sveti Rok je bila odprta samo za osebna vozila, za ves promet so jo sprostili šele po 13. uri. Po Jadranski magistrali mimo Senja še vedno ne smejo prikolice in motocikli, poroča 24ur.com. 

Hrvati že nekaj dni svarijo pred močnim vetrom."Pihal bo zmeren severni in severovzhodni veter, na severu države z močnimi sunki. Na Jadranu bo pihala burja, na izpostavljenih legah z nevihtnimi sunki, ob vznožju Velebita pa z orkanskimi," piše državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), kjer so za to območje za petek prižgali tudi rdeči alarm, vzdolž Jadranske obale pa izdali oranžno opozorilo.

Katamaranske povezave so prekinjene

Zavod svari, da bi veter lahko pihal tudi s hitrostjo 140 kilometrov na uro.

Prekinjene so tudi katamaranske povezave Mali Lošinj–Cres–Rijeka in Novalja–Rab–Rijeka, dopoldne pa nista delovali niti trajektna linija Prizna–Žigljen in ladijska linija Mali Lošinj–Unije–Susak, poroča 24ur.com. 

Profimedia

Most na otok Pag je bil zjutraj odprt samo za osebna vozila, dopoldne so ga nato odprli za ves promet. Enako velja za območje pri Zadru na delu ceste Maslenica–Zaton Obrovački.

Mokre in spolzke ceste

Ceste so ponekod mokre in spolzke, mogoči so tudi zemeljski plazovi. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ