K. Ž. | 30. 3. 2024, 15:00

VIDEO: močan veter premetaval sedežnico kot igračko (v zraku obtičalo najmanj pet oseb)

Omrežje X/posnetek zaslona

Veter s hitrostjo 97 kilometrov na uro je neusmiljeno premetaval sedežnico.

Na družbenih omrežjih kroži srhljiv posnetek z italijanskega smučišča, na katerih lahko vidimo, kako močan veter premetava sedežnice. Ljudje nemočno sedijo v eni od sedežnic, medtem ko se sedežnice nevarno gibajo. Veter nekatere sedežnice obrne celo za 270 stopinj.

Moški, ki je posnel enega od posnetkov, je na družbenem omrežju zapisal, da je najmanj pet ljudi obtičalo v zraku, poroča britanski The Sun. Zapisal je tudi, da je bilo poškodovanih vsaj deset sedežnic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by misssnowitall (@misssnowitall)

Upravljalec smučišča je potrdil, da ni bil noben poškodovan. Letovišče Breuil-Cervinia se je zaradi slabega vremena nemudoma zaprlo. Ljudje, ki so obstali na sedežnici, pa so bili zadnji, ki so se vračali iz pobočja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NaturalMeteo Reporter (@naturalmeteo_reporter)

Predsednik zdravilišča Cervino Federico Maquignaz je za The Sun dejal, da so mesto prizadeli siloviti, nepredvidljivi sunki vetra. Dostop do sedežnice je bil tudi takoj zaprt. "Zaradi vetra je prišlo do okvare na progi, tehniki so splezali na stebre, da bi preverili stanje in sedežnico vnovično zagnali," je še povedal. "Žal gre za ekstremne razmere, ki jih ni mogoče predvideti in nas znova opomnijo na nepredvidljivost gora."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol