K. Ž. | 26. 9. 2023, 16:01

Šestletni deček se ni nikoli vrnil z igrišča: policija zdaj prijela 14-letnika

Slika je simbolična.

Profimedia

Šestletni Joel se 14. septembra ni vrnil domov, ko so ga našli, je imel po telesu več vbodnih ran.

Nemčijo je pred dvema tednoma pretresla novica o umoru komaj šestletnega Joela iz majhnega kraja Pragsdorf, ki se z igrišča nikoli ni vrnil domov. Starši so ga nemudoma prijavili kot pogrešanega, policija pa je sprožila iskalno akcijo in odkrila dečka v živi meji ob nogometnem igrišču. Deček je imel po telesu več hudih vbodnih ran, kljub nujni medicinski pomoči je poškodbam podlegel.

Po umoru sta v majhni vasici vladala panika ter strah, sedaj pa so si prebivalci lahko končno oddahnili, saj je policija aretirala domnevnega storilca. Ta je star komaj 14 let, poroča Bild.

Glavni preiskovalec Olaf Hildebrand je dejal, da je mladostnik že v priporu. Osumljenec za zdaj sicer še molči, policija pa je trdno prepričana, da so našli storilca.

Po poročanju avstrijskega medija oe24 je bil mladostnik zadnja oseba, ki je videla Joela živega, med zaslišanjem pa je večkrat spremenil zgodbo.

Spomenik v spomin Joelu.

Spomenik v spomin Joelu.

Profimedia

Osumljenec grozil otrokom

Le nekaj ur po najdbi trupla so se med vaščani začele širiti govorice, da bi bil lahko za zločin odgovoren prav osumljenec. Soseda 14-letnika je za časnik povedala, da je mladenič že večkrat z nožem grozil otrokom ter od njih zahteval denar. Zaradi teh dogodkov je tudi obvestila Urad za varstvo mladih ter dečkovo šolo, vendar so jo obvestili, da imajo zvezane roke.

Hildenbrand je še dejal, da so starši umrlega dečka novico prejeli z velikim olajšanjem, vseeno pa so še vedno globoko užaloščeni.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol