R. K. | 14. 8. 2022, 16:28

Skupina moških na priljubljenem hrvaškem otoku brutalno pretepla srbskega turista

Profimedia/N1 Beograd/osebni profil/fotomontaža

Nanj se je vsula ploha udarcev, večja skupina prisotnih neznancev pa je vse skupaj le nemo opazovala.

V mestu Korčula na istoimenskem hrvaškem otoku so pred dnevi štirje moški brutalno pretepli 38-letnika iz Beograda. Dogodek se je zgodil pred številnimi pričami. Tamkajšnja policija vse okoliščine napada še preiskuje, po mnenju žrtve pa napad ni bil etnično motiviran. 

Osebni arhiv/N1 Beograd

Med prečkanjem ceste jih je skoraj zbil kombi

Incident je v intervjuju za srbski portal N1 opisal napadeni Beograjčan, sicer kapitan jadrnice, ki je privezana na Korčuli. Povedal je, da je bil s prijateljicama zunaj do 2. ure zjutraj. Uživali so tudi alkohol. Nato pa so se skupaj odpravili do bližnje marine.

"Ko smo z večjo skupino neznancev na prehodu za pešce prečkali ulico, je proti nam s polno hitrostjo pripeljal kombi, ki se ni imel namena ustaviti", je povedal. Da jih ne bi zbil, je zadržal tudi ostale. Ko je vozilo, ki je bilo polno potnikov, odbrzelo mimo, pa je za njim zavpil: "norec, lahko bi nas pobil" in še nekaj grdih besed. Zato je voznik obrnil in pripeljal nazaj.

Profimedia

Napadli so ga štirje moški

Z voznikom sta se nato sporekla, a je vse skupaj ostalo pri besedah. V nekem trenutku pa je nekdo iz skupine neznancev, ki so istočasno prečkali cesto, začel skozi okno tepsti voznika. Kombi je takrat odpeljal, on pa se je obrnil, da bi poiskal svoji prijateljici. Nenadoma pa so se od nekod pojavili štirje moški in nanj se je vsula ploha udarcev.

Približno 30 neznancev, med njimi tudi moški, ki je udaril voznika, je vse to nemo opazovalo.

Ena od prijateljic, ki sta bili z njim, mu je skušala pomagati, druga pa je vse skupaj snemala s telefonom. Po besedah napadenega, naj bi prijateljico, ki je snemala, napadalci skušali strpati v svoje vozilo. Pri tem je na sedežu avtomobila ostal njen mobilni telefon. Beograjčana so še nekaj časa pretepali, nato so ga izpustili. Ko se je odpravil proti marini, so za njim pritekli še enkrat.

Profimedia

Voznik kombija ga je brcnil v glavo

"V nekem trenutku za seboj zaslišim kričanje 'drži ga', zato začnem teči, kolikor lahko, a me nekdo spotakne in padem na tla. Ista skupina spet priteče in nadaljuje s pretepanjem," je povedal za srbski portal N1 in dodal, da se je nazadnje pojavil še tisti voznik kombija in ga z vso silo brcnil v glavo. Nasilneži so se nato vsedli v avtomobil znamke BMW X5 z dubrovniškimi registrskimi tablicami in se z veliko hitrostjo odpeljali. 

Poklicali so policijo, ki je po besedah žrtve postopek izpeljala korektno. Napoten je bil tudi v bolnišnico, kjer ga niso zadržali, saj niso odkrili hujših poškodb. Policisti so mu naslednji dan pokazali slike osumljencev, a ni prepoznal nikogar. "Ne vem, kdo so tipi, ki so me tako brutalno pretepli, predvidevam, da so neki lokalni razbojniki," je povedal za N1.

Profimedia

Zdi se mu, da napad ni imel etničnega ozadja, saj so pri takšnih incidentih običajno prisotne tudi zmerljivke in žaljive besede na nacionalni osnovi.

Dan po napadu se je moral spoprijeti še z grožnjami na Instagramu, kjer so mu grozili, naj več ne hodi na Korčulo in se mu celo zahvalili za prijateljičin mobilni telefon, ki je ostal v njihovem avtomobilu. Meni, da je nekdo iz bolnišnice ali policije njegove osebne podatke posredoval napadalcem, ki so ga nato poiskali na družbenem omrežju. Uporabnik, ki mu je grozil, je Instagramov račun med tem že izbrisal.

Napadeni je za N1 razkril še, da ga čakata še dva tedna jadranja s prijatelji in družino ter plačan privez na Korčuli, zato upa, da bodo pristojne službe odkrile storilce.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol