3. 6. 2022, 14:49

Meghan in Harry s kraljevo družino pri maši, a brez kraljice: zakaj je ni bilo?

Profimedia

Slabo zdravje je 96-letni monarhinji preprečilo udeležbo na tokratnem dogodku. Kdo jo je nadomeščal?

Slavje v Londonu, kjer praznujejo 70. obletnico vladanja kraljice Elizabete II., se nadaljuje. Tokrat je bilo na sporedu zahvalno bogoslužje, ki pa se ga monarhinja zaradi slabega počutja ni udeležila. Dolg obred bi bil za 96-letno kraljico preveč naporen, so sklenili na dvoru.

Profimedia

Kraljico nadomeščal princ Charles

So se pa dogodka v londonski katedrali svetega Pavla udeležili ostali člani kraljeve družine, vključno s kraljičinim vnukom, odtujenim princem Harryjem in njegovo ženo Meghan Markle. Zanju je to prvi kraljevi dogodek po tem, ko sta odšla iz Velike Britanije. Kraljico je zastopal prestolonaslednik princ Charles, poleg monarhinje pa je na dogodku manjkal še princ Andrew, ki je okužen s koronavirusom.

Profimedia

Meghan Markle blestela v belem

Člani kraljeve družine, med njimi sta bila tudi Kate Middleton in princ William, so na dogodek prihajali v vrstnem redu od najmlajših proti najstarejšim.

Profimedia

Zadnja bi morala priti kraljica, ker pa je zaradi zdravstvenih težav odsotna, je njeno mesto zavzel princ Charles. Množica je še posebej lepo sprejela princa Harryja in Meghan, ki je bila oblečena v čudovito belo obleko v kraljevskem slogu, ob tem pa je nosila tudi bel klobuk.

Par sta pred katedralo sprejela londonska škofinja Sarah Mullally in nadškof iz Yorka John Sentamu, otroka se Harryju in Meghan tokrat nista pridružila.

Kljub odsotnosti kraljice je bilo vzdušje na današnjem dogodku veselo, kraljevo družino pa čaka še sprejem pri londonskem županu Sadiqu Khanu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord