K. Ž. | 9. 10. 2023, 14:34

Grozljivo: po smrti triletnice je oče njeno truplo odvrgel v kanal

Profimedia

Policiji je dejanje sam priznal.

40-letnik je v petek popoldne na lokalni policijski postaji v nemškem Dinslaknu podal šokantno priznanje. Spregovoril je o svoji pokojni triletni hčerki ter med drugim priznal, da je njeno truplo odvrgel v kanal, poroča avstrijski portal oe24.

Policija in javno tožilstvo v Duisburgu sta nemudoma stopila v akcijo ter o primeru obvestila oddelek za umore, ki je sprožil preiskavo. Po prvih ugotovitvah je moški hčerko za kazen za nekaj dni zaprl v klet v kraju Dinslaken. Hčerki je priskrbel hrano ter pijačo in jo imel pod rednim nadzorom.

1. oktobra jo je ponovno šel v klet, nakar je ugotovil, da je hčerka preminila. Policiji je še priznal, da je kasneje istega dne obtežil dekličino truplo ter ga odvrgel v kanal Ren-Herne v kraju Oberhausen.

V soboto zvečer je enota za umore skupaj z gasilci in potapljači sprožila obsežno iskalno akcijo. Dekličino truplo so odkrili v vodi med mostom Rohr in spiralnim mostom "Slinky Spings to Fame".

Zdravniki so ugotovili, da je deklica umrla zaradi zadušitve. Prav tako niso odkrili drugih smrtnih poškodb. Zaradi suma kaznivega dejanja hude telesne poškodbe in odvzema prostosti s smrtno posledico je policija ovadila 40-letnika ter ga privedla k sodniku. Osumljenca bo zastopal odvetnik, ki pa ni želel deliti več podrobnosti.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol