T. R. K. | 18. 3. 2024, 16:14

Tragično: moški z visoke višine padel čez rob košare balona

Profimedia

V ponedeljek se je v mestu Melbourne zgodila nesreča. 

Leta 2012 je Slovenijo pretresla tragična nesreča: v bližini Ljubljane je padel balon, ki se je nato še vnel. Umrli so 4 ljudje, 28 pa je bilo poškodovanih, na intenzivni negi je pristal tudi 10-letni otrok, je poročal 24ur.com.

Tokrat o nesreči poročajo iz bolj oddaljenega konca sveta, Avstralije. Iz toplozračnega balona je čez stranico košare v ponedeljek padel moški in umrl. V balonu je bilo takrat še več drugih oseb, vključno s pilotom. Ostale potnike je dogodek sicer tako travmatiziral, da so jim omogočili tudi svetovanje.

Balon je bil v zraku le približno 30 minut in se nahajal nad mestom Melbourne, ko je prišlo do nesreče. Policija je sporočila, da so njegovo truplo našli v ulici okoli 7.30 ure, balon pa je pozneje pristal v nekaj kilometrov oddaljenem parku. Sicer je lokalna policija sporočila, da smrti niso obravnavali kot sumljive, poroča Sky news.

Družini pokojnega izrazili sožalje

Nacionalna organizacija za komercialno balonarstvo in avstralska balonarska zveza sta izrazili sožalje družini umrle osebe in prijateljem. V skupni izjavi so dodali: "Košare toplozračnih balonov na vroč zrak so zasnovane z mislijo na varnost, zlasti zato, da bi preprečili, da bi potnik lahko iz le-teh padel. Potniki in pilot so lahko upravičeno travmatizirani, za njih bo zato organizirana psihološka podpora in svetovanje."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol