K. Ž. | 5. 1. 2024, 14:28

Grozljiva izkušnja na letalu: stranišče dolgo časa zaklenjeno, ko so ga odklenili, pa ...

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Potniki so opazili, da je stranišče na letalu že dolgo časa zaklenjeno, na kar so opozorili tudi osebje. Ko so ga le odklenili, so naleteli na mrtvega potnika. 

Potniki na letu s Tenerifa v Manchester so na letalu doživeli grozljivo izkušnjo, ki je ne bodo nikoli pozabili. Na letalskem stranišču so namreč odkrili mrtvega potnika. Med torkovim letom na letalu družbe Jet2 so potniki opazili, da je stranišče že dlje časa zasedeno, o čemer so obvestili tudi letalsko osebje, poroča DailyMail. Ko so odprli vrata, so odkrili, da je moški umrl. Letalo so zaradi odkritja nato preusmerili na letališče Cork na Irskem.

"Let LS918 s Tenerifa v Manchester je bil v torek, 2. januarja, preusmerjen na letališče Cork, saj je potnik potreboval zdravniško pomoč," je dejal tiskovni predstavnik letalske družbe Jet2. "Žal lahko potrdimo, da je potnik kljub najboljšim prizadevanjem naše visoko usposobljene zdravniške ekipe umrl."

"Ena od potnic je dejala, da je njen mož opazil, da so vrata stranišča že nekaj časa zaklenjena. Rekel ji je, da misli, da je mrtev. Žal je imel prav." Potnica je dejala, da je bilo osebje sprva zaničljivo do njenega moža, preden so naposled le pregledali stranišče. Potnik naj bi po prvotnih podatkih potoval sam.

Do torkovega incidenta je prišlo le deset mesecev po smrti drugega potnika na letalu družbe Jet2, ki je letel iz Turčije v Glasgow. 44-letnik je umrl 7. marca 2023, letalo pa je bilo primorano zasilno prestati. Letalsko osebje je hitro ukrepalo in moškemu nudilo prvo pomoč, vendar žal zaman. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol