K. Ž. | 5. 1. 2024, 13:17

Zaradi predolgega čakanja fizično napadel medicinsko osebje: medicinski brat izgubil zavest! (VIDEO)

YouTube/Posnetek zaslona

Po podatkih policije so bili napadalci alkoholizirani. Prav tako so imeli pri sebi prepovedane substance.

Iz berlinske bolnišnice prihajajo pretresljivi posnetki, v katerem je medicinski brat utrpel tako hude poškodbe, da je izgubil zavest. Med drugim je bil zdravnik deležen resnih groženj kot tudi udarcev.

Na urgentnem centru Klinike Sana v četrti Lichtenberg v Berlinu je prišlo do hudega incidenta. Posnetek nadzorne kamere namreč prikazuje, kako se je 25-letni Srb s pestmi spravil na 32-letnega medicinskega brata ter 42-letnega zdravnika, poroča nemški časnik Bild.

Do incidenta je prišlo na silvestrovo, posledice napada pa so še vedno hude. Medicinski brat kot tudi zdravnik sta še vedno nezmožna za delo, zaradi česar sta na bolniški.

Medicinski brat je v napadu utrpel poškodbe lobanje, zdravnik pa je utrpel poškodbe obraza ter oteklino očesa. Po prvih podatkih naj bi bila napadalca že ob prihodu na urgenco izjemno agresivna. Po dolgotrajnem čakanju pa naj bi pijani moški popolnoma ponoreli. Razlog za napad naj bi bila počasna oskrba 25-letnika. Po podatkih policije je imel 25-letnik rano na roki, zaradi česar so ga z reševalnim vozilom v bolnišnico pripeljali okoli 12.45. Koliko časa je minilo od prihoda do napada, sicer ni znano.

Na videoposnetku je razvidno, kako moški nadlegujejo reševalce, nadlegovanje pa hitro eskalira v prepir. Nenadoma en moški plani na medicinskega brata, ki se zaleti v steno in omedli. Bolnišnično osebje je do prihoda policije poskušalo umiriti situacijo, policisti pa so pijano trojico začasno pridržali. Med preiskavo so pri njih odkrili tudi mamila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord