E. Č. | 11. 6. 2024, 08:54

Umrl priljubljeni televizijski voditelj, ki je življenje posvetil živalim

Profimedia

Za sabo je pustil dediščino, ki bo živela večno.

Veliko Britanijo je pretresla žalostna vest o smrti priljubljenega naravovarstvenika, televizijskega voditelja in pisatelja Simona Cowlla, ki se je številnim ljubiteljem živali po vsem svetu v spomin najbolj vtisnil kot voditelj priljubljene oddaje Wildlife SOS na Animal Planetu. Kot piše Wikipedia, je bil tudi ustanovitelj fundacije Wildlife Aid Foundation, dobrodelne organizacije, namenjene reševanju, rehabilitaciji in izpustu britanskih divjih živali.

Simon Cowell je pred dvema letoma prejel grozljivo novico - zbolel je za neozdravljivo obliko pljučnega raka. Zdravniki so tedaj napovedali le še nekaj tednov življenja, toda leta 1952 v Essexu rojeni Cowell je kar nekaj časa kljuboval njihovim besedam. V nedeljo je bitko vseeno izgubil, kot je sporočila njegova družina, je v 73. letu umrl v krogu svojih hčera, partnerke in psov, ki jih je oboževal.

Profimedia

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je preminil Simon CowellBE, naravovarstvenik, ustanovitelj in izvršni direktor Wildlife Aid Foundation ter voditelj oddaje Wildlife SOS. Simon je mirno preminil v nedeljo po hrabri bitki z rakom, obdan s svojima hčerama, partnerko in psi. Simon je bil eden najbolj cenjenih naravovarstvenikov v Združenem kraljestvu in strasten zagovornik zaščite divjih živali ter okoljskih vprašanj. Svoje življenje je posvetil britanski divjini in neutrudno delal, da bi številnim poškodovanim in osirotelim živalim omogočil drugo priložnost v naravi skozi reševanje, klinično zdravljenje in rehabilitacijo. Neomajno se je zavzemal za ozaveščanje o težavah divjih živali in pomenu vseh vrst," so sporočili iz vodstva fundacije Wildlife Aid Foundation.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu