R.S. | 25. 4. 2023, 10:19

Šokantne podrobnosti, ki jih je Josef Fritzl zaupal v svoji knjigi (mamo je za 20 let zaprl na podstrešje)

Profimedia

"Ni zver. Samo človek je, ki ni znal obvladati notranjih demonov. Ni živel le dvojnega življenja, temveč kar štiri vzporedna. Je mojster prikrivanja," ga je ob izdaji knjige zagovarjala njegova odvetnica.

88-letni Josef Fritzl v zaporu prestaja dosmrtno kazen. Avstrijec je v kleti domače hiše za spolno sužnjo imel svojo hčer Elisabeth, ki mu je rodila sedem otrok (eden ni preživel). Mučenje je trajalo kar 24 let, dnevno svetlobo pa je hčerka ugledala pri 42 letih. 

S pomočjo odvetnice Astrid Wagner je Fritzl izdal avtobiografijo, v kateri je razkril šokantne podrobnosti. Zapisal je, da je bilo njegovo otroštvo prežeto z nasiljem, poroča DailyMail. Ljubezni ni poznal, njegova mama pa ga je zmerjala s satanom, nesposobnežem in ničvrednežem. 

Profimedia

"Mama me ni nikoli poljubila, nikoli objela. Strah me je je bilo. Njene nepredvidljivosti, klofut. Nekoč me je tako pretepla, da sem obležal v mlaki krvi," je zapisal v knjigi. Mami se je želel maščevati in jo je zato zaprl na podstrešje hiše, ji zabetoniral okno in jo tam pustil več kot dve desetletji. Njegov oče, ki je bil alkoholik, ga je zapustil pri štirih letih. 

Ne obžaluje svojih dejanj

88-letnik je tudi zapisal, da meni, da je dobra oseba in odgovoren družinski človek. Za svoja dejanja se ni opravičil. "Ni zver. Samo človek je, ki ni znal obvladati notranjih demonov. Ni živel le dvojnega življenja, temveč kar štiri vzporedna. Je mojster prikrivanja," ga je zagovarjala njegova odvetnica.

V zapor mu oboževalke pošiljajo ljubezenska pisma, Fritzl pa upa, da bo zadnja leta življenja lahko preživel na svobodi. Želi se vrniti v domači kraj in odpreti podjetje. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol