R. K. | 19. 7. 2022, 10:30

Šokantni posnetki: znašel se je v osrčju požara in moral bežati pred gotovo smrtjo

Posnetek zaslona/Reuters

S kopanjem jarkov je skušal Španec pred besnečim ognjem rešiti bližnje naselje, a je pri tem resno ogrozil svoje življenje. Mu je uspelo pobegniti?

Po spletu so zaokrožili pretresljivi posnetki Španca, ki je skušal skopati jarek, da bi svoje mesto zaščititi pred gozdnim požarom, a se je ob tem komaj rešil pred gotovo smrtjo. 

Beg pred grozečimi plameni

Ko je Angel Martin Arjona kopal jarek na polju, da bi mesto Tabara, ki ga je v ponedeljek dosegel požar, zaščitil pred ognjem, so zublji zajeli njegov bager. Zaradi tega mu ni preostalo drugega, kot da skuša z begom rešiti svoje življenje. 

Na posnetku, ki ga je objavila agencija Reuters, je videti, kako Špančev bager pogoltne ogenj. Gost dim ga zajame v celoti. Nekaj sekund kasneje Arjona že beži pred plameni in se ob tem celo spotakne in pade. Med begom mu gorijo hlače. Ko mu uspe pobegniti pred najhujšim, v znak veselja dvigne obe roki.

Posnetek zaslona/Reuters

Gozdni požari divjajo po vsej južni Evropi

Po dramatičnem pobegu so Španca s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Imel naj bi resne opekline, je za Reuters povedal njegov prijatelj Juan Lozano. Dejal je tudi, da požar ni uničil vsega le zaradi dobrih strokovnjakov in ljudi, ki imajo pogum, da zaščitijo druge. 

Zaradi vročinskega vala in suše je sicer v začetku tedna izbruhnilo več požarov po vsej južni Evropi. Ogenj je zajel tudi okoli 400 hektarjev veliko območje na Krasu, kjer se je s požarom borilo več kot 400 gasilcev, iz zraka pa jim je pomagalo pet helikopterjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.