K. Ž. | 29. 3. 2024, 12:33

Huda zdravniška napaka: splav opravili pri napačni nosečnici

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V Univerzitetni bolnišnici Bulovka v Pragi je prišlo do velike tragedije.  Med ginekološkim pregledom je namreč prišlo do zamenjave pacientk, zaradi česar je nosečnica izgubila otroka.

V ponedeljek je v bolnišnici Bulovka prišlo do tragične napake, zaradi katere je nosečnica izgubila otroka. Zdravniki so namreč zamenjali pacientki in splav opravili na napačni osebi, poroča dnevnik.hr.

Tiskovna predstavnica bolnišnice Eva Stolejda Libigerova je dogodek tudi potrdila. "Na naši Kliniki za ginekologijo in porodništvo je 25. marca prišlo do nezaželenega dogodka. Po dosedanjih ugotovitvah se je zaradi hudih kršitev in neupoštevanja internih predpisov zaposlenih operacija opravila na napačni pacientki," je dejala v izjavi za medije.

Bolnišnica Bulovka, Klinika za ginekologijo in porodništvo.

Bolnišnica Bulovka, Klinika za ginekologijo in porodništvo.

Profimedia

V ginekološki kliniki so namreč zdravniki opravili splav pri napačni nosečnici. Bolnišnica je nemudoma suspendirala odgovorno medicinsko osebje, vodstvo pa se je opravičilo za svojo "neopravičljivo človeško napako".

Osebje je opravilo splav pri zdravi ženski, ki je bila v četrtem mesecu nosečnosti. Na kliniko sta bili namreč sprejeti dve nosečnici, ena je prišla na rutinski pregled, druga pa je bila naročena na splav.

"Obe pacientki sta tujki s stalnim prebivališčem na Češkem. Ena je prišla na rutinski pregled, pri drugi pa so zdravniki morali opraviti operacijsko prekinitev nosečnosti. Noseča je bila 16 tednov," je še povedala tiskovna predstavnica bolnišnice.

Zdravniki so pacientki zamenjali in splav opravili pri nosečnici, ki bi morala imeti le rutinski pregled. Vodstvo bolnišnice je med drugim sporočilo, da je pripravljeno plačati odškodnino, poroča češki portal novinky.cz.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol