J. Z. | 21. 8. 2022, 13:33

Splitska ladjedelnica bo za Američane zgradila plavajoče mesto, ki bo imelo celo šolo in bolnišnico

Youtube/posnetek zaslona

Hrvati si manejo roke, saj so dobili skoraj neverjetno naročilo, ki bi lahko rešilo njihovo ladjedelnico. Kupci iz ZDA so pri njih naročili izdelavo ladje, ki bo namenjena življenju na morju.

Splitska ladjedelnica bo za ameriške naročnike zgradila plavajoče mesto. Na ladji MV Narrative se gostje ne bodo menjavali ob vsaki plovbi, temveč bodo lahko na njej živeli dalj časa.

Ladja bo imela 547 domov, šolo, banko, pošto in bolnišnico. Stanovanjsko ladjo pa bo poganjal utekočinjen zemeljski plin. poroča 24ur.com.

Posel je vreden 1,5 milijarde evrov. Ladja bo dolga 232,5 metra, poleg standardnega udobja - bazeni, restavracije, bari - pa bo stanovalcem nudila tudi pravo stanovanjsko skupnost.

Ladja bo imela tudi mesto za pristajanje letal in marino, kjer bodo lahko gostje izpluli s čolni ali pa vodnimi skuterji.  

Youtube/posnetek zaslona

Na ladji bodo lahko stanovalcem na voljo tudi fitnes, teniško igrišče, kegljišče, tekaška steza in ogromen wellness.

Ladja bo sledila soncu

Kdaj bo ladja pripravljena za plovbo, še ni znano. pravijo pa, da bo sledila soncu. To pomeni, da bodo pot prilagajali letnim časom

Obiskala naj bi več sto pristanišč, kjer se bodo potniki zadržali do pet dni. 

Za stanovanjsko enoto bo treba odšteti približno od enega do osmih milijonov evrov, na voljo pa bo tudi omejeno število najemniških stanovanj, še poroča 24ur.com.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ