M. P. | 12. 5. 2022, 18:22

Ste že slišali za babico iz Ukrajine, ki je obnorela Ruse?

Youtube/posnetek zaslona

Njeno dejanje je sprožilo ogromen val navdušenja po vsej Rusiji, o njej se govori tudi drugje po svetu. Zakaj?

Ruski vojaki so v Mariupolju postavili precej nenavaden kip - žensko, ki v roki drži sovjetsko zastavo.

Zgodba o babuški Z

Zgodba o babici iz Ukrajine je v preteklih dneh zaokrožila po internetu. Medtem je babica Z, kot so jo poimenovali (oziroma "babica zmage") v Rusiji že skoraj povsod: njen lik je upodobljen na zidovih stavb, razglednice z njeno podobo se prodajajo po vsej Rusiji, upodobljena bo celo na nosilni raketi Roscosmos ob eni od naslednjih izstrelitvah, so sporočili iz ruske vesoljske agencije.

Črka Z se že od začetka vojne uporablja kot simbol ruskih sil, pogosto je mogoče opaziti, da je bila beseda napisana na ruskih tankih in bojnih vozilih.

In zakaj je babica v Rusiji tako priljubljena, da jo mnogi imenujejo celo 'simbol vojne'?

Na zidnih poslikavah po ruskih mestih je zapisano, da kdor ne razume njenega sporočila, ne zmore razumeti Rusije in vojne v Ukrajini.

Zavrnila pomoč ukrajinskih vojakov

Upokojenka, ki ji je ime Anna Ivanovna, je na dvorišču domače hiše v eni od ukrajinskih vasi, vojake dočakala s sovjetsko zastavo. Tisto s srpom in kladivom.

Toda vojaki so bili pripadniki ukrajinske vojne.

Ob tem jim je dejala, da je molila zanje in za Vladimirja Putina.

Vojaki so ji dali paket hrane ter ji vzeli zastavo.

Ko je upokojenka videla, da so vojaki zastavo vrgli v blato in jo poteptali, se je tako razburila, da jim je hrano vrnila. Vojakom je zabrusila, da je sovjetska zastava tista, pod katero sta se borila in umrla njena starša.

Posnetek je postal viralen

Anna, ki naj bi bila po nekaterih informacij trenutno v ukrajinskem jetništvu, kljub na novo pridobljeni slavi pravi, da si želi le, da bi se vojna čim prej končala

Poglejte si babuškin posnetek!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.