Uredništvo | 22. 1. 2024, 23:36

Študent se je po štirih dneh z zabave vrnil s čudnimi simptomi: zdravniki so v njegovi glavi našli ... kroglo

Profimedia/fotomontaža

21-letnik, ki ni vedel, da so ga ustrelili, je mislil, da ga je nekdo v glavo zadel s kamnom.

21-letnega Brazilca Mateusa Facia je po dolgi novoletni zabavi šokirala novica, da je bil ustreljen v glavo. Ko je po štirih dneh zabave zaradi nenavadnih zdravstvenih težav obiskal zdravnika, je ta namreč na presenečenje vseh v njegovi glavi našel kroglo. Facio se je dogodka spomnil, a je mislil, da ga je nekdo zadel s kamnom.

Profimedia

Zvok podoben eksploziji bombe

Študent iz brazilskega mesta Juiz de Fora čas pred silvestersko zabavo preživljal na plaži Cabo Frio pri Riu de Janeiru, ko ga je nekaj nenadoma zadelo v glavo. Za brazilske medije je kasnje opisal, da je bil zvok podoben eksploziji bombe, le da se je eksplozija zgodila v njegovi glavi

Ker je mislil, da ga je nekdo zadel s kamnom, krvavitev pa je hitro ponehala, se je oprhal in se odpravil zabavat naprej. Ko pa se je tri dni kasneje vračal domov, so ga začeli pestiti mišični krči, česar pa sprva ni povezoval s poškodbo glave. Nato pa je 4. januarja njegova roka nenadoma postala povešena, zato se je odpravil v bolnišnico, piše Daily Mail.

Profimedia

Imel je veliko srečo

Ko so opravili slikanje glave, pa je sledilo presenečenje - slike so razkrile, da se je v Faciovi glavi zagozdila krogla. 21-letnika so nemudoma operirali in mu v dve uri trajajočem operacijskem posegu kroglo odstranili iz glave. Po operaciji je dva dni preživel na intenzivni negi, zdravnik pa je dejal, da si bo popolnoma opomogel v štirih tednih. 

Ob tem je razkril, da je imel mladenič veliko srečo, saj je krogla končala le nekaj milimetrov od območja, kjer bi lahko resno poškodovala možgane in povzročila, da bi Facio ostal delno ali v celoti paraliziran po eni strani telesa, še piše omenjeni medij. Preiskovalci se zdaj trudijo najti strelca, ki bi lahko 21-letnika na plaži ubil.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol