9. 6. 2022, 16:02 | Vir: STA

TA letalska družba je odpovedala skoraj tisoč letov, je med njimi tudi vaš?

Profimedia

Zaradi pomanjkanja delovne sile se letališča po Evropi spopadajo z velikimi izzivi. 

Nemški letalski prevoznik Lufthansa je zaradi pomanjkanja osebja za julij odpovedal več sto letov. Kot so zapisali, povpraševanje po vozovnicah ob ugodnejših pandemičnih razmerah okreva, kar je dobra novica, a si infrastruktura še ni povsem opomogla, kar se odraža v ozkih grlih v dobavi in pomanjkanju delovne sile.

Odpovedani leti iz Frankfurta in Münchna

Zaradi pomanjkanja osebja na letališčih, tudi kontrolorjev zračnega prometa, je Lufthansa za julij odpovedala 900 poletov iz Frankfurta in Münchna.

Profimedia

Leti so bili predvideni ob petkih, sobotah in nedeljah. Tudi Eurowings, ki prav tako sodi pod okrilje Lufthanse, je odpovedal več sto poletov.

Karte bodo lahko zamenjali za druge termine

Iz podjetja so sporočili, da bodo potniki, ki že imajo vozovnice, o odpovedih obveščeni, karte bodo lahko zamenjali za druge termine.

Profimedia

Potnike so ob tem v Lufthansi prosili, naj bodo pravočasno na letališčih, v čim večji meri uporabljajo digitalne storitve in če se le da, zmanjšajo količino ročne prtljage.

Lufthansin izvršni direktor Carsten Spohr je prejšnji mesec ocenil, da bo letošnje poletje rekordno. V prvem četrtletju so v prevozniku našteli 13 milijonov potnikov, kar je štirikrat več kot v enakem lanskem obdobju, ko so na številnih trgih veljali strogi omejitveni ukrepi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord