21. 6. 2022, 11:50 | Vir: STA

Tega preprosto ne boste verjeli: po prestolnici naših sosedov pustošijo krdela divjih svinj

Profimedia/fotomontaža

Napada na človeka zaenkrat še niso zabeležili, so pa vsiljive divje živali že napadle hišne ljubjenčke. 

Zagrebčane vse bolj vznemirjajo obiski divjih svinj. Iz zagrebške mestne uprave so potrdili sestanek s predstavniki lovske zveze, s katerimi bodo poskušali ustaviti pohode teh živali po ulicah hrvaške prestolnice.

Divje svinje opažene vse bližje središču mesta

Divje svinje v nekaterih predelih Zagreba v krdelih hodijo naokrog ter uničujejo cvetje, sadje in zelenjavo. Njihovi obiski v mestu postajajo vse bolj pogosti, občani pa jih opažajo vse bližje središču mesta, zato se s klici vsak dan obračajo na lovce, so potrdili pri lovski zvezi.

Bobo

Mesto postaja leglo divjih svinj, meni predsednik zveze Ivica Budor. Ukrepi so po njegovih besedah potrebni, da ne bo prišlo do tega, da bi morali pojasnjevati, zakaj divje svinje hodijo po središču Zagreba.

Vsiljivci že napadali hišne ljubljenčke

Miljenko Kruc iz zagrebške lovske zveze je dodal, da še niso zabeležili napada na človeka, so pa divje svinje že napadle hišne ljubljenčke. Poleg tega so divje svinje tudi potencialni prenašalci virusa afriške prašičje kuge na domače svinje, čeprav takšnega primera prenosa okužbe na Hrvaškem doslej še niso zabeležili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.