D. D. | 9. 10. 2023, 12:42

Zadnje sporočilo pred usodnim napadom: "Rad vaju imam. Žal mi je ..." (Starša se bojita najhujšega)

Profimedia/omrežje X/fotomontaža

Pretekli konec tedna so se v Izraelu žal spisale številne tragične zgodbe nedolžnih ljudi.

Med udeleženci glasbenega festivala nedaleč od meje med Izraelom in Gazo, ki so ga v soboto napadli pripadniki Hamasa, je bil tudi 23-letni Hersh Golberg-Polin. Slednji je zgolj nekaj trenutkov pred tem, ko je Hamas začel presenetljiv napad, svojim staršem poslal srhljivo sporočilo: "Rad vaju imam. Žal mi je." Potem se je za njim izgubila vsaka sled ...

Spomnimo, Hamas je v soboto zjutraj izvedel obširni napad na Izrael in na že tako ali tako nemirnem Bližnjem vzhodu poskrbel za obsedeno stanje, v katerem ljudje umirajo kot po tekočem traku. 

Jonathan Polin, Hershev oče, je za tuje medije povedal: "Želimo si le, da bi bil doma in na varnem. Radi te imamo. Vrni se domov k nam."

Nazadnje so ga videli dan pred napadom

Starša sta povedala tudi, da se je 23-letnik zabave udeležil, ker je želel praznovati konec služenja vojaškega roka. Do aprila je bil voznik tanka v 7. oklepni brigadi, sicer pa se je usposabljal za zdravnika. Pred tem je delal kot natakar, da bi privarčeval denar za potovanje v Indijo, kar so bile njegove življenjske sanje.

Starši so svojega sina nazadnje videli ob 23. uri dan pred začetkom napadov. Udeležil se je praznovanja praznika simhat torah s starši v lokalni sinagogi v Jeruzalemu, nato pa z njimi večerjal, da bi proslavil verski dogodek. 

Po družbenih omrežjih so zaokrožili videoposnetki, ki kažejo, kako se udeleženci zabave bežali za svoja življenja, ko so ugotovili, da so dogodek napadli teroristi. Mnoge so ujeli in jih kot talce odpeljali v Gazo. 

Starša upata, da mu je uspelo pobegniti. Zaradi nestabilnih razmer je preveč nevarno, da bi se sama odpeljala iskat svojega sina. "Vsakič, ko slišiva informacije, se potrudiva, da izveva vse, kar v tistem trenutku lahko. Dejansko lahko storimo zelo malo," DailyMail povzema besede skrušenih staršev. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord