R.S. | 3. 9. 2022, 17:07

Si želite prespati v slavnem svetilniku? Stalo vas bo 30 evrov na dan

Profimedia

Svetilnik na osamljenem otočku, kjer se vam ni treba bojevati za svoj košček plaže. Zveni sanjsko, kajne?

Hrvaški svetilnik Porer, ki je bil zgrajen v 30. letih 19. stoletja, pridobiva čedalje več prepoznavnosti. O njem je poročal tudi britanski tabloid The Sun, ki je zapisal, da so tamkajšnji sončni zahodi eni najlepših na Jadranu. Otok je širok zgolj 80 metrov, od kopnega pa je oddaljen 2,5 kilometra. Na otok lahko pridete le s 35-minutno vožnjo z ladjo iz Premanture, ki vas bo stala približno 48 evrov. 

V svetilniku lahko prenočite ne glede na letni čas. Svetilnik ponuja dva apartmaja, ki imata dvoposteljno spalnico, kuhinjo in kopalnico s straniščem.

Profimedia

V apartmaju lahko prenočijo štiri osebe, v nizki sezoni stane najem približno 100 evrov oziroma približno 30 evrov na osebo (s turistično takso). V visoki pa morate za njega odšteti nekaj 10 evrov več. Gostom svetujejo, da za svoje bivanje vzamejo dovolj hrane in pijače, saj na otoku ni trgovin. 

Nevarno morje

Kopate se lahko le na določenih delih, saj ima morje precej močne tokove. Otok lahko sicer obhodite v dobri minuti. Gre za zelo bogato ribolovno območje, ribiči tam ujamejo 90 odstotkov rib, ki živijo v Jadranskem morju. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol