P.M. | 26. 10. 2022, 15:26

To so bile Dianine zadnje besede pred smrtjo. Zmrazilo vas bo, ko boste slišali, kaj je povedala

Profimedia

25 let po nesreči v pariškem predoru je o zadnjih minutah njenega življenja spregovoril pariški gasilec, ki se je znašel na kraju dogodka.

Britanska princesa Diana Spencer, bolj znana kot Lady Di, je življenje izgubila 31. avgusta 1997 v prometni nesreči v Parizu. Do tragedije je prišlo po tem, ko je voznik avtomobila, v katerem je bila, zaradi visoke hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v enega od stebrov v cestnem predoru. Diana in njen zaročenec, egiptovski milijonar Dodi el Fayed, sta oba umrla tiste usodne noči. Diana je bila stara le 36 let. 

O zadnjih trenutkih britanske princese in mame princev Williama in Harryja je spregovoril pariški gasilec Xavier Gourmelon, ki je bil pred 25 leti vpoklican na kraj dogodka. Po njegovih besedah ​​so bile princesine oči odprte, med reševanjem pa je bila sprva pri zavesti. Preden so jo vzeli iz avtomobila, jo je prijel za roko, jo tolažil ter ji rekel, naj ostane mirna. 

"O moj bog, kaj se je zgodilo," ga je zelo potiho vprašala Diana, samo trenutek zatem pa je zaradi srčnega zastoja popolnoma izgubila zavest. Žal, za vedno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alwaysladydiana

Kot je še povedal gasilec, se mu na prvi pogled ni zdelo, da bi bile njene poškodbe lahko usodne. Pravzaprav je ves čas mislil, da se bo poškodovanka izvlekla. Niti sanjalo se mu ni, da je plavolasa ženska iz mercedesa članica britanske kraljeve družine. Zaključil je, da je potreboval kar precej časa, da si je po dogodku opomogel. 

Sodna preiskava je kasneje ugotovila, da so k nesreči botrovali paparaci, ki so slavni par lovili na motorjih, ter tudi dejstvo, da je bil voznik vinjen. Ne Diana ne Dodi naj ne bi bila pripeta z varnostnim pasom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord