1. 12. 2023, 22:32 | Vir: STA

Tragičen konec za pet talcev: izraelska vojska potrdila njihovo smrt

Profimedia

Njihove družine so že obvestili.

Izraelska vojska je potrdila smrt petih talcev, ki so jih palestinski skrajneži zadrževali na območju Gaze. Sporočila je, da so njihove družine o smrti že obvestili, truplo enega med njimi pa so izraelski vojaki že prepeljali v Izrael. Tiskovni predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari je še dejal, da skrajneži v Gazi še vedno zadržujejo 136 talcev, med njimi 17 žensk in otrok.

Pripadniki palestinskega gibanja Hamas so ob vdoru na izraelsko ozemlje 7. oktobra ubili 1200 ljudi, večinoma civilistov, okoli 240 ljudi pa so vzeli za talce. Med začasno prekinitvijo ognja, ki se je po dveh podaljšanjih po sedmih dneh iztekla davi, je Hamas skupno izpustil 105 talcev, od tega 81 Izraelcev in 24 tujcev, Izrael pa je v zameno izpustil 240 palestinskih zapornikov.

Izrael je na napad Hamasa, ki velja za najhujšega v zgodovini judovske države, odgovoril s silovitimi bombnimi napadi in kopensko ofenzivo na območje Gaze. Pri tem je bilo po navedbah oblasti v palestinski enklavi pod nadzorom Hamasa ubitih več kot 15.000 ljudi, večinoma civilistov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol