R. K. | 7. 2. 2023, 18:44

Trije bratje aretirani, ker so pretepli tatu, ki jim je kradel prašiče

Profimedia/fotomontaža

Bratje so zakon vzeli v svoje roke, kar pa ni preveč navdušilo policistov, ki so obravnavali dogodek.

Trojica bratov iz Gradiške v Bosni in Hercegovini se je znašla za zapahi po tem, ko so pretepli nepridiprava, ki so ga ujeli pri kraji prašiča. Ker naj bi s posestva bratov v vasi Laminci Brezici v preteklosti ukradli že sedem prašičev, so se tokrat odločili, da bodo tatu počakali v zasedi, pri tem pa se je izkazalo, da je šlo za njihovega znanca.

Poleg povzročitve telesnih poškodb, ki jih je utrpel tat, brate sumijo tudi, da so razbili stekla na storilčevem avtomobilu, v katerega je nameraval naložiti ukradeno žival. O dogodku so bratje obvestili tudi policijo, ki se je na prijavo odzvala. A za brate, ki so vzeli zakon v svoje roke, se ni vse odvilo po pričakovanjih.

Profimedia

Kradel že v preteklosti

Med ogledom kraja dejanja so policisti ugotovili, da je skušal nepridiprav prašiča ukrasti iz vzrejnega boksa, kar so mu s fizično silo preprečile tri druge osebe, ki so s s primernim predmetom poškodovale tudi osebno vozilo v njegovi lasti, poročajo Nezavisne novine.

Tatu so v nadaljevanju odpeljali v bolnišnico, ker so mu nudili zdravstveno pomoč, trojico bratov pa aretirali. 

Policisti so kasneje med preiskavo ugotovili, da je osumljenec v preteklosti storil več podobnih kaznivih dejanj, pri čemer je z iste kmetije ukradel več prašičev. O dogodku so policisti že obvestili tudi pristojnega okrožnega državnega tožilca, piše Agroklub.com

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord