O. T. | 8. 9. 2022, 09:31

Poznamo trike, ki vam bodo prihranili ogromno denarja pri nakupu letalskih vozovnic

Profimedia

To je običajno največji strošek, ko potujemo v zelo oddaljene kraje. Toda ... Imamo namige, kako najti najcenejše in si s prihrankom privoščiti kakšno doživetje več. Pomislite na sanjske tropske plaže, ki čakajo na vas ...

Pri podjetju Google so se odločili za temeljito raziskavo, ki je trajala pet let. Nekateri potujete enkrat tedensko zaradi službenih obveznosti, spet drugi si privoščimo dopust enkrat na leto, vsi imamo skupni imenovalec, in sicer prihraniti kar se da največ denarja. Spodaj si poglejte nekaj njihovih ugotovitev.

Profimedia

Najceneje boste poleteli do želene destinacije ob ponedeljkih, torkih in sredah. V primerjavi z vikendom so vozovnice lahko cenejše za 12 odstotkov. Naslednji način, kako prihraniti, je še, da opravite nakup od tri do osem tednov pred načrtovanim dopustom. V povprečju boste najmanj denarja odšteli, če se boste odločili za nakup 44 dni pred odhodom. Če povzamemo, fleksibilnost in možnost potovanja v začetku tedna vam bosta prihranili kar nekaj denarja.

Eden izmed mitov, ki kroži med popotniki, je, da je najbolje kupiti letalsko vozovnico v torek zvečer, ker bi naj bila cena takrat nižja, ampak po raziskavah, ki so jih naredili pri podjetju Google, se velikokrat zgodi popolnoma nasprotno in namesto da bi prihranili, vas lahko nakup udari po žepu veliko bolj, kot ste pričakovali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord