13. 6. 2023, 20:53 | Vir: STA

Trump se je predal zveznemu sodišču na Floridi, bo šel v zapor?

Profimedia

Nekdanji ameriški predsednik pravi, da gre za politični napad nanj. 

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je prispel na zvezno sodišče v Miamiju na Floridi, kjer se je predal oblastem zaradi obtožnice, ki mu v 37 točkah očita kazniva dejanja v zvezi z zaupnimi dokumenti, ki jih je odnesel iz Bele hiše in jih ni hotel vrniti vladi.

Pred sodiščem so ga pričakali številni podporniki

Pred sodiščem se je zbralo nekaj deset Trumpovih podpornikov v rdečih pokrivalih in z zastavami. Protestniki so glasni, vendar mirni. Okrog poldneva je bilo nekaj preplaha, ker so policisti odkrili računalniški monitor z zmerljivko na račun "komunističnih" medijev, zaradi česar so na kratko izpraznili sodišče, dokler niso ugotovili, da zadeva ni eksplozivna.

Pot nazaj v New Jersey

Trumpu bodo na sodišču vzeli prstne odtise, za kartoteko pa ga ne bodo fotografirali, temveč bodo uporabili eno od njegovih javnih fotografij. Kasneje se je seznanil z obtožnico, izrekel za nedolžnega in odšel na letališče. Od tam bo odletel v New Jersey, kjer bo v svojem klubu za golf praznoval 77. rojstni dan, ki ga ima v sredo.

Tam bo imel tudi govor o primeru. Trump kazenske ovadbe opredeljuje kot politični napad in grdo zmerja vse vpletene, ki niso na njegovi strani.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol