20. 11. 2023, 12:47 | Vir: STA

Silovito neurje pustošilo po Turčiji, več mrtvih in pogrešanih (med njimi tudi otroci)

Profimedia

Neurja, ki so konec tedna prizadela večji del Turčije, so doslej terjala najmanj devet življenj in za seboj pustila sledi uničenja.

V Turčiji poteka iskanje enajst pogrešanih ljudi, potem ko je v nedeljo v hudi nevihti v Črnem morju potonila ladja, je danes sporočil turški notranji minister Ali Yerlikaya. Turški helikopterji so danes preletavali Črno morje v iskanju pogrešanih mornarjev, ki so izginili, ko je v nedeljo ob obali pokrajine Zonguldak potonila tovorna ladja.

Profimedia

Ladja Kafkametler z 12 člani posadke je trčila v pristaniški valobran, medtem ko je skušala najti zavetje pred močnimi metrovi in valovi. Enega člana posadke so našli mrtvega, poroča turška tiskovna agencija Anadolu.

Reševalci so pred tem v nedeljo na varno rešili turško posadko ladje s 13 ljudmi na krovu, ki se je zaradi neurja prelomila na dvoje in potonila na istem območju, poročanje Anadolu povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi neurij in močnega deževja, ki so minuli konec tedna prizadela večji del države, je umrlo devet ljudi, je dejal notranji minister Yerlikaya v izjavi za novinarje med obiskom severozahodne pokrajine Zonguldak, kjer so našli mrtve štiri ljudi.

Profimedia

Pet drugih, vključno s tremi otroki, je umrlo v poplavah v jugovzhodnih provincah Batman in Diyarbakir, je dodal.

Do neurij, ki so povzročila veliko škodo in ponekod motnje pri oskrbi z elektriko, prihaja po posebej sušnemu poletju v Turčiji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol