3. 11. 2023, 12:33 | Vir: STA

Rusija nadaljuje napade na Ukrajino, drone je poslala nad deset ukrajinskih regij

Profimedia

Rusija je ponoči z brezpilotnimi letalniki izvedla obsežen napad na ukrajinska mesta in infrastrukturo, so sporočili iz Kijeva in dodali, da je zračna obramba več kot polovico od okoli 40 dronov sestrelila. Skupno je sicer Rusija napadla deset ukrajinskih regij. Žrtev naj ne bi bilo.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na družbenih omrežjih zapisal, da je Rusija nad Ukrajino izstrelila približno 40 dronov tipa šahed in da jih je zračna obramba sestrelila več kot polovico. Dodal je, da po prvih informacijah žrtev ni bilo. "Zavedamo se, da bodo ruski teroristi s približevanjem zime poskušali povzročiti več škode," je še zapisal Zelenski in poudaril, da bo odziv ukrajinskih sil močan.

Skupno je Rusija napadla deset ukrajinskih regij, vključno s Kijevom. Zračna obramba, ki je sicer sestrelila 24 letalnikov, napadov ni uspela preprečiti v regiji Harkov na vzhodu ter v regijah Lvov in Ivano-Frankivsk na zahodu. Vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je pred tem v četrtek sporočil, da je Rusija samo oktobra nad Ukrajino izstrelila 243 dronov šahed iranske izdelave. Kot je dejal, jih je ukrajinska zračna obramba sestrelila skoraj 94 odstotkov.

Rusko obrambno ministrstvo je medtem sporočilo, da je nad obmejno regijo Belgorod sestrelilo dva ukrajinska brezpilotna letalnika.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord