14. 11. 2023, 16:11 | Vir: STA

Zelenski: Rusija krepi napade vzdolž fronte (v teh mestih potekajo spopadi)

Profimedia

Rusija vzdolž frontne črte krepi napade, je opozoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je ob tem ponovil poziv Zahodu, naj v luči prihajajoče zime poveča dobavo vojaške pomoči Kijevu. K temu je v ponedeljek ameriškega državnega sekretarja Antonyja Blinkna v Washingtonu pozival tudi svetovalec Zelenskega Andrij Jermak.

Frontna črta na vzhodu in jugu Ukrajine se je v zadnjih mesecih kljub naporom obeh strani le malo premaknila. Potem ko je Ukrajina z večmesečno ofenzivo poskušala prebiti ruske obrambne črte, zdaj ukrajinska vojska beleži povečanje števila napadov na njihove položaje, je na družbenih omrežjih zapisal Zelenski.

Ukrajinski predsednik je Doneck, Kupjansk in Avdijivko navedel kot kraje, v okolici katerih potekajo spopadi. Jermak je med obiskom v ZDA gostitelje opozoril, da Ukrajina nujno potrebuje rakete za zračno obrambo, da bi tako lahko zaščitili mesta, koridorje za izvoz žita in pa ključno infrastrukturo, ki so jo lansko zimo redno ciljale ruske sile.

Zelenski se je še odzval na najnovejše ruske napade na mesto Herson, v katerih so bile v ponedeljek ubite tri osebe, rekoč da ni bilo vojaške potrebe za njih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol