24. 5. 2022, 11:22 | Vir: STA

V Abu Dhabiju eksplodiral plin: je šlo za nesrečo?

Profimedia/Twitter/fotomontaža

V restavraciji glavnega mesta Združenih arabskih emiratov je v siloviti eksploziji razneslo plinsko jeklenko. Posledice eksplozije je ujela tudi kamera.

V eksploziji plinske jeklenke v restavraciji v Abu Dhabiju, glavnem mestu Združenih arabskih emiratov, sta bili ubiti dve osebi, 120 pa je poškodovanih. Med njimi je po prvih podatkih policije 64 ljudi utrpelo lažje poškodbe.

Eksplozija je sprožila požar, ki je poškodoval fasade šestih stavb in več trgovin. Štiri od poškodovanih objektov so varno evakuirali, njihovim stanovalcem pa sedaj poskušajo najti začasna bivališča, dokler stavbe ne bodo popolnoma zavarovane, je sporočila policija.

Policija je objavila tudi fotografije, na katerih je videti, kako reševalci oskrbujejo osebo na nosilih, po pločniku pa so bile razmetane ruševine in razbito steklo.

Oblasti zaenkrat ne poročajo, da bi šlo za kaznivo ali teroristično dejanje. Vseeno pa so v stanju povečane pripravljenosti, odkar so bili 17. januarja v Abu Dhabiju v napadu jemenskih upornikov z dronom in raketami ubite tri osebe.

Od takrat so oblasti preprečile tri podobne napade, vključno z napadom, za katerega je odgovornost prevzela militantna skupina, ki naj bi bila povezana s proiranskimi oboroženimi frakcijami v Iraku.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel