9. 12. 2022, 21:52 | Vir: STA

V Bruslju prijeli podpredsednico Evropskega parlamenta. Poglejte, kaj je zagrešila

Profimedia

Vse bolj kaže na to, da so mnoga vplivna imena lobirala Katar za svetovno nogometno prvenstvo.

V Bruslju je zvečer policija prijela grško evropsko poslanko iz vrst socialistov Evo Kaili, ki je ena od podpredsednic Evropskega parlamenta. Iz njene grške socialistične stranke Pasok so že sporočili, da so jo iz nje izključili.

Aretirali so jo v okviru preiskave korupcije, v katero je vpleten Katar, gostitelj svetovnega nogometnega prvenstva. Naj bi šlo za lobiranje Katarja za svetovno nogometno prvenstvo.

Naj bi prijeli Italijane

Pred tem je belgijsko državno tožilstvo sporočilo, da so v okviru preiskave suma korupcije v Evropskem parlamentu, v katero je vpletena neimenovana zalivska država, v Bruslju izvedli 16 preiskav in naj bi prijeli štiri Italijane, tudi nekdanjega evropskega poslanca, socialista Antonia Panzerija in generalnega sekretarja Mednarodne konfederacije sindikatov Luco Visentinija. Ime vpletene države, niti podrobnosti o aretiranih niso navedli uradno.

Evropska poslanka Kailijeva je partnerica ene od štirih oseb, ki so jih v okviru omenjene preiskave pred tem prijeli, in da so jo pridržali na policiji zaradi zaslišanja.

Povedali so še, da se preiskava nanaša na domnevno kriminalno združbo ter domnevno korupcijo in pranje denarja. Dodali so, da sumijo, da zalivska država vpliva na gospodarske in politične odločitve Evropskega parlamenta, in sicer z nakazili velikih vsot denarja ali znatnimi darili tretjim osebam s pomembnim ali strateškim položajem v parlamentu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.