STA/P.M. | 5. 11. 2023, 16:01

Končana kriza z zajetjem talke na hamburškem letališču: "Otrok je videti nepoškodovan"

Profimedia

Kot poročajo nemški mediji, se je strelec predal.

Po več kot 18 urah se je v Hamburgu končala kriza na tamkajšnjem letališču, kjer je oborožen moški v avtomobilu zadrževal svojo štiriletno hčerko. Po dolgotrajnih pogajanjih sta oba zapustila vozilo, moški se je brez upiranja predal, deklica je nepoškodovana, je po poročanju tujih tiskovnih agencij na omrežju X sporočila policija.

"Situacije s talko je konec. Osumljenec je izstopil iz avtomobila s svojo hčerko. Moškega so aretirali brez upiranja. Zdi se, da je otrok nepoškodovan," je zapisano.

Profimedia

Drama je trajala od sobote, ko je 35-letnik okrog 20. ure zapeljal prek varnostne pregrade do območja, kjer so parkirana letala. Pri tem je v zrak izstrelil nekaj strelov in iz vozila vrgel goreči steklenici. Več kot 18 ur je bil nato zabarikadiran v avtomobilu, parkiranem ob letalu družbe Turkish Airlines.

Profimedia

V ozadju incidenta naj bi bil spor glede skrbništva z materjo deklice, ki je v soboto tudi prijavila ugrabitev. Vse doslej se je z moškim, šlo naj bi za turškega državljana, pogajala policija, promet na letališču je bil ustavljen, leti preusmerjeni.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol