23. 5. 2022, 14:15

V Istri naprodaj sanjski otok - za nakup kličejo tudi iz Hollywooda!

Facebook/Otok Ceja

Za sicer kar precej višjo ceno kot otoček pri Splitu, je naprodaj otok v Istri. Zakaj je zanj vseeno toliko povpraševanja?

Če želite kupiti otok na Hrvaškem, je izbira ogromna, a potrebovali boste kar nekaj denarja. Za vrtoglavih 20 milijonov in 400 tisoč evrov se v Istri prodaja otok Ceja v Medulinskem zalivu. Otok je velik 162 tisoč kvadratnih metrov, v poletnih mesecih na njem deluje restavracija, turistične ladjice pa tja iz Medulina vozijo kopalce. Otok je znan po lepih plažah, zaradi nenaseljenosti pa tudi po miru in tišini, piše N1.

Večina otoka je v zasebni lasti, preostanek pa v lasti države in ga ni mogoče kupiti. Na prodaj je 102 tisoč kvadratnih metrov, ki so v zasebni lasti, kupec pa bo postal lastnik 300 kvadratnih metrov velike restavracije in 40 kvadratnih metrov velike hiške.

Države in občine Medulin nakup otoka, ki se prodaja že štiri leta, ne zanima, zasebnike pa bi lahko odvrnila visoka cena. Med interesenti so tudi kraljeve družine ter igralci in pevci iz Hollywooda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @___c__g____

Prednost nakupa tega otoka je, da ima že postavljene temelje za zazidljive nepremičnine, kar pomeni, da novi lastnik tam lahko sezida nove objekte. Zazidava novih objektiv je sicer na hrvaških otokih prepovedana. To pa ni prvi ali edini otok, ki ga prodaja naša soseda, saj so na nepremičninskem trgu tudi otoki v centralni Dalmaciji, Šibeniškem arhipelagu in v bližini Malega Lošinja. Cene kvadratnega metra se gibljejo od 11 do 70 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord