Ni. Vu. | 3. 11. 2023, 07:45

V Nemčiji z odlokom prepovedali vse dejavnosti, povezane s Hamasom (označeni za teroriste)

Profimedia

Notranja ministrica Nancy Faeser je sprejela odmevno odločitev, ki so jo že komentirali tudi predstavniki Hamasa. Kaj vse to pomeni za Nemčijo?

Nemška vlada je prepovedala vse dejavnosti Hamasa, ki je že bil označen kot teroristična organizacija v državi, poroča BBC. Notranja ministrica Nancy Faeser je dejala: "Popolnoma sem prepovedala dejavnosti teroristične organizacije, katere cilj je uničenje države Izrael.

To pomeni, da bo po novem v Nemčiji kaznivo dejanje imeti sestanke v imenu Hamasa ali širjenje njihove propagande. Faeserjeva je prav tako napovedala, da bo razpuščena tudi mreža Samidoun za podporo Palestincem. Prejšnji mesec je kancler Olaf Scholz dejal, da so njeni člani na nemških ulicah slavili teror Hamasa v Izraelu.

Profimedia

Predstavnik Hamasa v Libanonu je medtem dejal, da poteza Nemčije priča, da država sodeluje z Izraelom pri zločinih nad Palestinci.

"To nas spodbuja, da se vprašamo, ali je nemška politična miselnost miselnost holokavsta, ki zadeva vse narode in ni omejena na eno ali drugo stran," je na novinarski konferenci v četrtek dejal Osama Hamdan, predstavnik Hamasa v Libanonu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol