2. 7. 2022, 18:01 | Vir: STA

V Srbiji v strelskem obračunu med migranti huje ranjeno 16-letno dekle

Slika je simbolična.

Profimedia

Po neuradnih podatkih naj bi se afganistanski in pakistanski prebežniki sprli glede tega, kdo jih bo pretihotapil v Evropsko unijo.

V strelskem obračunu med skupinama migrantov v Srbiji blizu madžarske meje je bil ubit en migrant, še najmanj sedem drugih, med njimi najstnica, pa je bilo ranjenih. Kaj je sprožilo incident, zaenkrat uradno ni znano.

Profimedia

Mladoletno dekle v smrtni nevarnosti

V incidentu, ki se je zgodil v gozdu na obrobju Subotice, približno 160 kilometrov severno od Beograda, je 16-letno dekle utrpelo življenjsko nevarne poškodbe. Vse ranjence so prepeljali v bolnišnico v Subotici.

Policija, ki dogodka ni takoj komentirala, je preprečila dostop do gozda, kjer se je zgodil incident, le približno kilometer od madžarske meje. Na prizorišče je prišel tudi notranji minister Aleksandar Vulin.

Profimedia

So se sprli glede tega, kdo jih bo pretihotapil na Madžarsko?

Poškodovani migranti so stari med 20 in 30 let in nimajo dokumentov, je povedal župan Subotice Stevan Bakić. Lokalni mediji so poročali tudi, da je do streljanja prišlo med afganistanskimi in pakistanskimi migranti, najverjetneje zaradi spora glede tega, kdo jih bo pretihotapil čez mejo iz Srbije na Madžarsko.

Srbija leži na balkanski migrantski poti, po kateri ljudje, ki bežijo pred vojno in revščino na Bližnjem vzhodu, v Aziji in Afriki, pogosto prihajajo v Zahodno Evropo. Čeprav ta pot ni več tako prometna, kot je bila med migrantsko krizo leta 2015, jo vsako leto še vedno prečka več deset tisoč nezakonitih migrantov.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel