R. K. | 25. 10. 2022, 16:55

V trebuhu 7-metrskega pitona našli žensko

Profimedia/fotomontaža

Po tem, ko so za izginulo vaščanko sprožili iskalno akcijo, so zaskrbljeni domačini našli kačo, ki je bila v trebušnem predelu že na pogled močno otečena. 

54-letno Indonezijko, ki je v petek zvečer izginila v gozdu blizu svoje družinske hiše, je pogoltnil skoraj 7-metrski piton. Truplo nesrečnice so v trebuhu kače našli dva dni kasneje. Da je za izginotje ženske kriv piton, so sklepali, ker je imela žival močno otečen trebuh. Tragični dogodek se je zgodil v indonezijski provinci Jambi na zahodnem otoku Sumatra.

Kmalu po tem, ko je 54-letna Jahrah izginila, so vaščani sprožili iskalno akcijo. Kačo, ki je v dolžino merila kar 6,5 metra, so našli dva dni kasneje. Prerezali so ji trebuh, ki je bil že na pogled močno napihnjen in v njem našli truplo. Po navedbah starešine vasi, kjer je izginula prebivala, jo je piton najverjetneje ubil tako, da jo je zadušil s svojim telesom ter jo nato pojedel. Truplo je bilo po tem, ko so ga spravili iz kače, videti skoraj nedotaknjeno. Daily Mail navaja, da bi kača obrok te velikosti prebavljala več tednov.  

Profimedia

Kače pogoltnile tudi dve domači kozi

Eden od tamkajšnjih policistov je povedal, da so razmere v vasi že nekaj časa napete, saj so prebivalci tudi pred tem dogodkom v bližini opazili več orjaških pitonov. Enega od njih, ki je bil dolg kar osem metrov, so vaščani že poskušali ujeti, a je bil po njegovih besedah premočan. Zaradi tega jih upravičeno skrbi, da nanje v gozdu prežijo še večji primerki nevarnih živali. Kače so že pred tem pogoltnile dve kozi, ki sta pripadali vaščanom, so še zapisali pri Daily Mailu.

V Indoneziji živi večja populacija orjaških mrežastih pitonov, kakršen je bil tudi tisti, ki je pojedel 54-letnico. Te kače sicer živijo globoko v džungli in se prehranjujejo z divjimi živalmi. Občasno napadejo tudi človeka. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol