R. K. | 14. 7. 2022, 22:48

V ZDA je umrla prva žena Donalda Trumpa

Profimedia

Novico je v skupni izjavi potrdila njena družina, z ganljivim sporočilom pa se je že odzval tudi nekdanji ameriški predsednik. 

Iz ZDA prihaja novica o smrti prve žene Donalda Trumpa, Ivane Trump. Po poročanju medijev so 73-letnico našli v njenem stanovanju, ko je bila že mrtva. Vzrok smrti naj bi bil zastoj srca. 

Profimedia

Donald Trump se ji je poklonil z zapisom

Na novico o smrti svoje nekdanje soproge se je odzval tudi nekdanji ameriški predsednik Trump: "Bila je čudovita, lepa in neverjetna ženska, ki je živela odlično in navdihujoče življenje. Njen ponos in veselje so bili njeni trije otroci, Donald Jr., Ivanka in Eric. Nanje je bila tako ponosna, kot smo bili vsi mi ponosni nanjo. Počivaj v miru, Ivana!"

Profimedia

Odzvala se je tudi Ivanina družina

Družina Trump jo je opisala kot borko, ki je pobegnila pred komunizmom in sprejela Ameriko za svojo državo. "Svoje otroke je učila vztrajnosti in žilavosti, sočutja in odločnosti. Močno jo bomo pogrešali njena mama, njeni trije otroci in deset vnukov." 

Profimedia

Kljub odmevni ločitvi ostala v dobrih odnosih

Donald in Ivana sta bil v osemedesetih letih prejšnjega stoletja vpliven ameriški par, ki je šel kasneje skozi razvpit in javen ločitveni postopek. Kljub temu sta ostala v dobrih odnosih. Ivana je v svoji avtobiografiji, ki jo je izdala leta 2017, zapisala, da sta se s Trumpom slišala enkrat na teden.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord